OTA YHTEYTTÄ: 
asiakaspalvelu(at)anuashop.com
Boho Globe Finland   Y-tunnus: 2830124-3

Itämainen villamatto - Näin hoidat mattoasi oikein

October 29, 2018

Aito, käsin solmittu villamatto on oikein hoidettuna kestävä ja pitkäikäinen sijoitus. Villamatto hylkii luonnostaan likaa, joten sen hoito on melko helppoa. Tärkeintä on säännöllisyys ja hellät otteet.

 

Näillä vinkeillä sälytät vintage-mattosi arvon ja nautit matostasi vielä vuosia eteenpäin.

 

IMUROI SÄÄNNÖLLISESTI

Imurointi on villamatolle parasta hoitoa. Säännöllinen imurointi sileällä suuttimella poistaa maton pinnalla olevat eläimen karvat, hiekan ja pölyhiukkaset. Mitä syvemmälle irtolika matossa painuu, sitä enemmän se rikkoo maton kuituja ja aiheuttaa tuhoja. Säännöllinen imurointi auttaa säilyttämään maton arvon ja värit.

 

 

IMEYTÄ TUOREET TAHRAT HETI

Jos matolle tulee tahra, tärkeintä on imeyttää se pois välittömästi. Kostuta puhdas pesusieni tai rätti ja painele sillä tahraa reunoilta sisälle päin. Älä koskaan hankaa, sillä hankaamalla työnnät likaa vain syvemmälle mattoon. Emme myöskään suosittele pesuaineiden käyttöä vintage-matoillemme, sillä mattojen värjäämiseen on käytetty kasviperäisiä väriaineita ja voimakkaat pesuaineet saattavat poistaa matosta värejä. 

 

Tiesitkö? 

Jopa 90% kaikista tahroista voidaan poistaa puhtaalla vedellä.

 

 

LUMIPESU

Lumipesu on yksi tehokkaimpia ja helpoimpia keinoja puhdistaa villamatto ja poistaa mahdollisia hajuja. Suorita lumipesu matollesi kerran tai kaksi vuodessa, puhtaassa vasta sataneessa pakkaslumessa. Anna aluksi maton viilentyä pihalla noin tunnin, ettei lumi sula maton pintaan. Tämän jälkeen laita matto kinokseen nukkapuoli alaspäin ja tamppaa kevyesti takapuolelta. Lopuksi harjaa lumi pois huolellisesti maton pinnalta ja vie matto takaisin sisätiloihin.

 

POISTATA VAIKEAT TAHRAT AMMATTILAISELLA

Jotkin tahrat, kuten esimerkiksi rasva, on lähes mahdotonta poistaa matosta mekaanisesti. Jos epäröit tahran poiston kanssa, tai matto tarvitsee muuten kunnon puhdistusta, käänny ammattilaisen puoleen. Mattoa ei koskaan saa laittaa pesurumpuun, vaan se on aina pestävä ja kuivattava laakana.

 

Lue myös:

- 6 hauskaa tapaa käyttää mattoja sisustuksessa

- Mitä eroa on marokkolaisilla matoilla keskenään ja mitä on Tulu ja Kelim?

 

 

Anuashopin uniikeilla itämaisilla vintage-matoilla tuot kotiisi persoonallisuutta ja karismaa.

Kaikki mattomme on huollettu ja pesty ennen myyntiä ja ne ovat valmiina uuteen elämään kodissasi.

 

Tutustu matto-mallistoomme täältä!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive